dimarts, 28 de novembre del 2017

DARRERES INFORMACIONS

VII ROGAINE D’ORIENTACIÓ SERRALADA LITORAL
III MEMORIAL IÑAKI PÉREZ - 2 de desembre 2017
DARRERES INFORMACIONS

CARACTERÍSTIQUES DEL MAPA

Us recordem les característiques habituals dels mapes de Rogaine, on la vegetació no està marcada: el blanc pot representar diversos tipus de bosc des del transitable al totalment impassable. En general, es pot passar per la majora del terreny amb més o menys dificultat, excepte sobretot en les rieres que acostumen a ser barreres insalvables (per vegetació i/o per desnivell). Els traçats estan pensats perquè en certs trams es pugui utilitzar el bosc per enllaçar fites.

S’estan fent neteges i aclarides en diverses zones que ofereixen multitud de nous elements de roca, en moltes d’elles hi ha força brancada a terra que dificulta  la progressió, per això els camins i corriols solen ser més ràpids, encara que els discontinus poden estar tapats de vegetació i ser laboriosos.
Hi ha una presència important de finques privades; respecteu els límits que marca el mapa, que poden coincidir o no amb tanques en el terreny o senyals de prohibit el pas. Algunes finques les hem dibuixat amb color verd de zona privada i trama fúcsia de zona prohibida per reforçar la seva visibilitat sobretot quan pot afectar els recorreguts entre fites.

La cartografia dels elements de roca en les zones de fites és precisa. A la resta del mapa hi ha zones amb roques marcades i d’altres que no, especialment perquè les recents aclarides han fet molt més visibles noves zones de pedra. Aquesta diversitat no afecta en cap cas els recorreguts, ni la correcta lectura de mapa. Simplement recordar als corredors que algunes pedres que no interfereixen gens en els recorreguts de cursa poden no estar dibuixades.

NOTES DEL TRAÇADOR

La zona de sortida i arribada es troba força centrada en el mapa, així que és possible sortir en qualsevol de les direccions, fins a 7 opcions de primera fita.
Les 42 fites col·locades s’ajustarien a un criteri de traçat internacional: no es podran fer totes però els primers hauran d’estar a prop d’aconseguir-lo, tot i això la nit penalitzarà molt i es probable que el número de fites fetes pels equips guanyadors quedi més curt.

La intenció dels traçadors és sobretot oferir un traçat complex, on hi hagi múltiples opcions i en diversos moments es puguin deixar fites o grups d’elles per millorar les prestacions. El desnivells i les distàncies marcaran els millors recorreguts. Un bon traçat serà imprescindible per obtenir un bon rendiment.

MATERIAL

Recordeu que el frontal és imprescindible per la cursa de 6 hores i molt recomanable per la de 3h.

Es recomana portar braços i cames tapats.

Cal portar plat, got i coberts, pel sopar posterior.

Hi haurà dos punts d’aigua situats a la zona nord i sud del mapa, a més d’una font situada a la zona est. Recomanem sortir amb més de litre i mig d’aigua. 

Les condicions meteorològiques faran però que el consum d’aigua sigui menor.

RECOMANACIONS ESPECIALS

La presencia de la nit marcarà la competició. Les tres primeres hores de cursa, de 14.30 a 17:30, transcorreran de forma habitual, mentre que les 3 darreres, de 17:30 a 20:30, presentaran una orientació molt més complexa. El ritme de cursa es podrà veure reduït fins a la meitat i resultarà imprescindible assegurar els punts d’atac i els enllaços. És important tenir clar aquest aspecte, sobretot en la planificació dels recorregut i també perquè les expectatives no us juguin una mala passada. La nit és fosca per tothom i tothom anirà més lent.

Recomanem preparar els frontals abans de que caigui la foscor i utilitzar-los ja amb l’inici de la caiguda de la claror per acostumar la nostra visió, sobretot a la lectura de mapa amb llum artificial. Caldrà portar bateries per poder afrontar més de tres hores de foscor. Si el vostre frontal permet diverses intensitats, recordeu de gestionar bé el consum de llum. Porteu el millor frontal que tingueu, la llum nocturna us compensarà sobradament el pes extra que pugueu arrossegar. Si no us sentiu molt segurs, pot ser recomanable portar un segon frontal per seguretat.

PREVISIÓ METEOROLÒGICA

En el moment de redactar aquestes notes, es preveu fred intens durant les hores de nit (entre 0 i 5º al final de la cursa), tot i que no es preveu precipitació. El divendres podreu consultar una predicció actualitzada i acurada a Meteomuntanya.

CENTRE DE COMPETICIÓ I HORARIS

El centre de competició és al Pavelló Esportiu d'Òrrius. Té serveis de vestuaris i lavabos i es troba a uns 500 metres de les zones d'aparcament. Respecteu els horaris i arribeu amb temps suficient, especialment aquells que tingueu incidències en la vostra inscripció.

ATENCIÓ! Per presència de les batudes de senglar i per tal de garantir la seguretat de tothom, hem preferit endarrerir mitja hora la sortida.

A partir de les 12:30  podreu recollir dorsals.
A partir de les 14:00 podreu entrar en el parc tancat.
A les 14:10 es podran mirar els mapes de Rogaine.
A les 14:30 sortida per a tots els corredors.


APARCAMENT

Estaran senyalitzades les zones disponibles. Estarà totalment prohibit aparcar en la riera d'accés al pavelló, marcat en el mapa amb traç fúcsia.
Serem molt rigorosos amb el compliment d'aquesta norma per no entorpir la vida dels veïns.

En verd teniu marcada la carretera d'accés BV-5106.RESTAURACIÓ


Òrrius és un poble molt petit i té molt poques possibilitats per fer un cafè o esmorzar. Només hi trobem el restaurant El Tatano i una Granja. Penseu a venir amb temps o parar en els pobles propers; La Roca o Argentona tenen múltiples opcions.

DESCRIPCIONS DE CONTROLCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada